Hundeloven

Jamen, så glæder jeg mig til, at blandt andet Schæfer og Dobbermann forbydes..

“Det er ikke muligt at udpege bestemte hunderacer som særligt bidske, på bag- grund af Ulykkesregisterets data, da der ikke er tilstrækkelige oplysninger om hvil- ke hunderacer der er involveret. En Au- stralsk undersøgelse påpeger dog, at schæferhunde og doberman har ca. fire gange højere risiko for at lave bidskader end gennemsnitshunden, og rottweilere 2- 3 gange højere risiko.”

http://www.si-folkesundhed.dk/upload/nr8juni2002.pdf – side 8

“En statistik opgjort efter faktiske hundebid – opgjort efter specifikke hunderacer – forefindes ikke for Danmark. Erfaringer fra udlandet viser dog, at det langt oftere er hunde, der normalt omtales som “familiehunde”, som topper disse lister.”

http://www.amstaffs.dk/racen.htm

Også i denne undersøgelse topper Schæferhunden: http://www.bt.dk/nyheder/saa-farlig-er-din-familiehund

Ja, der er racer der er sværere at styre end andre racer, men meget afhænger altså også af ejeren. Ofte er det personen bag hunden der er den farlige, da personen bag hunden på ingen måde har styr på opdragelse af hunden!

Jeg synes det ville være mere fornuftigt, at der blev indført:
1) dyregodkendelse. Det skulle være lovpligtigt at have fuldført et kursus i stil med kørekort, hygiejnecertifikat eller truckcertifikat for at få lov at holde hund. Præcist hvordan godkendelsen skulle udformes kan debatteres – men der skulle være undervisning og eksamen i det valgte dyr. Der skulle ligeledes være forskellige kategorier indenfor nogen dyreracer; herunder hunde således, at du kunne have en chihuahua, men ikke en Dobbermann.
2) et dyrepoliti. Dyrepolitiet skulle have to primære funktioner. a) at finde ejere der misrøgter deres dyr og; b) finde dyreejere uden den lovpligtige godkendelse. Straffen for at bryde loven skulle være passende. Jeg ved ikke om vi taler bøde eller fængsel – men en af delene. Igen, det er sgu ikke hunden der er problemet – det er ejeren!

Her er flere links om samme emne:

http://www.dyrenes-beskyttelse.dk/db/dbpress.nsf/PresseDk/3dc9801cd8163846c1257608004977e7?opendocument&exp=74eb2c249bbb938fc1256fff00626363
http://www.dyreetik.dk/provokationer/langsomme/100205_hunderacisme.aspx
http://www.berlingske.dk/danmark/dyrlaeger-vil-ikke-udpege-kamphunde
http://www.bt.dk/billedserier/saa-farlig-er-prins-henriks-hund https://www.ddd.dk/Sider/Nyhed.aspx?nid=722

Forbud er fint når det er på sin plads. I dette tilfælde er der bare udstedt et forbud på et forkert grundlag. Hunde KAN være farlige, ja, men det afhænger alt sammen af ejeren. Jeg har oplevet at være tryg i selskab med et helt kobbel pitbull terriere og modsat utryk ved i selskab med en lille lortehund af en cocker spaniel. DET HELE afhænger af ejeren og hans/hendes evner til at opdrage og socialisere hunden!

Det kommer sikkert også på et tidspunkt – så lad os dementere myten omkring at visse hunderacer kan låse kæberne med det samme. Min søster er veterinærsygeplejerske. Da jeg spurgte hende begyndte hun at smågrine af mig. Det findes IKKE. Jeg bad hende gøre mig den tjeneste at spørge dyrelægerne på det dyrehospital, hvor hun arbejder. Det gjorde hun – og svaret fra samtlige dyrelæger der var det samme; der findes INGEN hunderacer der kan låse deres kæber. Nogle kan bide ekstremt hårdt, men det nærmeste du kommer på en hund der låser kæberne er en hund med stivkrampe – og det er trods alt en sygdom som kan/skal behandles 😉
http://www.austinlostpets.com/kidskorner/2October/pitbull.htm
http://wiki.answers.com/Q/Do_pit_bulls_have_lockjaw
http://pitstopnc.tripod.com/id2.html
http://www.dogwatch.net/myths/lock_jaw.html

Leave a Reply